test test

Enerjinle Gelecek Senin

Projenin Amacı

Projenin amacı, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik hakkında dezavantajlı okullarda öğrenim gören ortaokul çağındaki öğrencilere farkındalık kazandırmak ve çocukların bilime olan ilgisini artırmaktır. Projenin bütününde teorik eğitimden ziyade etkileşim ön plana alınmış, öğrencilerin tüm süreci bireysel olarak deneyimlemeleri ve kendi kendilerine keşfetmeleri amaçlanmıştır. Proje hedefi, bir şeyler öğretmek ya da ezberletmekten ziyade imkan tanımak ve yol açmak olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, projeye özel olarak kurgulanan Sanat setleri ve Otonom araç kitleriyle çevresel sorunlara çözümler üreterek sanal gerçeklik gözlükleriyle de enerji tasarrufuna yönelik etkileşimi yüksek bir deneyim sunulmuştur.

Sürdürülebilirlik bilincini erken yaşta oluşturmak. 

Dezavantajlı okullarda eğitim alan çocukları teknolojinin imkanlarıyla tanıştırmak

Otonom araç kitleri ve Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri aracılığıyla; enerji tasarrufu, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji kaynakları,  kaynakların sürdürülebilir kullanımı, akıllı şehirler, çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında farkındalık kazandırmak.

Projenin
Hedefleri

Çocukları, teknoloji ve bilimin imkanlarından yararlanarak; eğitimin yapıcı, eğlenceli, öğretici ve yaratıcı tarafıyla buluşturmak. 

Günlük yaşamlarında yaptıkları seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken gerçek dünya için kullanışlı bilgiler edinmelerini sağlamak. 

Geleceğin yetişkinleri olan ortaokul çağındaki öğrencileri bilinçlendirerek, özellikle aile ve yakın çevrelerinin de sürdürülebilirlik bilinci ve farkındalığı kazanmalarına imkan tanımak