test test

İzmir - Çeşme -Çağdaş Yaşam Ovacık Ortaokulu.

İzmir - Çeşme -Çağdaş Yaşam Ovacık Ortaokulu

İzmir

2022-11-25

Uygulama

“Enerjinle Gelecek Senin” projesiyle imkanları sınırlı, hayalleri sınırsız çocukları  teknoloji ve bilimle buluşturduk. Ege Bölgesi’nde Muğla,Denizli,Aydın,Manisa ve İzmir illerinde yaşayan imkanları sınırlı, hayalleri sınırsız bir çok çocuğun bilime ve teknolojiye olan meraklarını artırarak, günlük yaşamlarında enerji tasarrufu konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladık. 150 ortaokul  öğrencisi ile gerçekleşen bu seanslarda çocuklar, bilim setlerinin içindeki mıknatıs yardımı ile kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile teknolojik cihazların çalışma mantığını anlayarak, arkadaşlarıyla iş birliği halinde otonom araç projeleri tasarladılar.

Çocuklar, otonom araç kitleriyle sürdürülebilirlik kavramına uygun çevresel sorunlara çözüm üretecek projeler kurguladı. Bu projelerin geliştirme süreçlerinde çocuklar, önce yapılan sunumdaki kavramlarla ilgili takımca çevresel problemleri belirleyip sonrasında bu problemlere yönelik çözümlerin neler olabileceğini tartıştılar. Son olarak çözüm belirlendikten sonra ise kitlerin sunduğu olanaklar çerçevesinde çözümler pratiğe döküldü.

VR gözlükler içerisindeki oyunla, öğrenciler “Enerji nedir?”, “Enerji evimize nasıl ulaşır?”, “Enerji tasarrufu nedir?”, “Günlük yaşam alanımızda enerji tasarrufu nasıl sağlanır?” sorularının cevabını uygulamalı oyun ile akılda kalıcı bir öğrenme deneyimi yaşadılar.