test test

Buca Gazi Ortaokulu

Buca Gazi Ortaokulu

İzmir

2023-09-29

Uygulama

Türkiye genelinde YGA iş birliği ile yürütülen proje, bölge gözetmeksizin ortaokul düzeyindeki tüm çocukların sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarını, günlük yaşamda  aldıkları küçük kararların ya da sağduyulu davranışların dünya için büyük önem arz ettiği bilincine varmalarını, teknolojinin ve bilimin imkanlarıyla tanışmalarını, eğitimin yapıcı, eğlenceli ve yaratıcı yanlarıyla, alanında uzman eğitmenler ve profesyoneller eşliğinde güvenle buluşmalarına olanak sunuyor.  

Bilim setlerinin yanında ileri teknoloji ekipmanların da kullanıldığı proje kapsamında çocuklar, sanal gerçeklik gözlükleriyle kendilerini bir şehirde buluyor. Bu şehirde çocuklar, bir yandan akıllı şehir  kavramıyla tanışıyor, öte yandan günlük yaşamlarında yaptıkları seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken gerçek dünya için kullanışlı bilgiler elde ediyor. Üstelik bu oyun çocuğun seçimleri sonrasında topladığı puzzle parçaları sayesinde geleceği bireysel seçimlerle onarabileceğimiz mesajını merak ögesini canlı tutarak veriyor.  

Başlangıçta susuz, havasız, kurak… bir resimle başlayan dünya, akıllı seçimler sonucunda  yeşeriyor, su oranları artıyor, hava temizleniyor, şehir akıllı ve sürdürülebilir teknolojilerle  donanıyor. Böylece çocuklar, bireysel seçimlerin dünya ve gelecek üzerinde ne derece  etkili olduğunu, sanal gerçeklik oyunu içerisinde deneyimliyor. 

Proje kapsamında sunulan bilim setleri ile hem eğlenip hem öğrenmek, çocukların bireysel ve akademik motivasyonlarını artırarak gelişimlerine katkı sağlıyor. 

 

Tanıtım Filmi